“AŞKIN SON DEMİ EN BEĞENİLEN PARÇAM”

22 Mayıs 2014 Perşembe

 Ülkemizde sanatla uğraşan birçok genç var ve Burak Kılıç’ta onlardan birisi. Kılıç, rap müziğe nasıl başladığını bizlere anlatıyor.

Haber&Fotoğraf: Özlem Kurt

Ülkemizde sanatla uğraşan gençlerden birisi Burak Kılıç. Müzik dalında kendisini geliştiren ve kendine sürekli yeni hedefler koyan Kılıç, rap müziğe nasıl başladığını anlatıyor.
Rap müzikle, liseye yeni başladığı dönemlerde tanıştığını belirten Burak Kılıç; “Sınıfta bir arkadaşımın kayıtlarını dinlemiştim ve büyük bütçelere gerek kalmadan icra edilebilirliğini gördüm ” dedi. Çevresinde ki insanların sıklıkla rap dinlemesi ve bunu icra edenlerin giderek çoğalması, Kılıç’ı da rap müziğin içine böylece çekmiş bulundu. Kılıç:
“ Türkçe rap müziğin hızla yükselişe geçtiği dönemlerde Sagopa Kajmer, Ceza, Sansar gibi sanatçıları takip etmeye başladım ve bu bende bir alışkanlık haline geldi. Bir süre sonra evde beat açıp, söz yazmaya başladım” diyor.

Burak Kılıç

‘ ÇOK VASATTIM ’

İlk zamanlarda çubuk mikrofonlarda kayıt alıp, yalnızca yakın arkadaşlarına kayıtlarını dinleten Kılıç, “yaptığım işi beğenende vardı, beğenmeyen de ” diyor ve ekliyor “ bana göre ise çok vasattım.” Bir dönem sadece söz yazdığını belirten Kılıç; “en iyisini yazana kadar sadece yazmak, benim için en doğrusuydu” diyor.

İlk stüdyo kaydını alma kararını verdiği dönemde Yako, Sokrat, Kamufle, Cumali Efrah gibi işini iyi yapan kimselerle tanıştığını, kendini geliştirme fırsatı bulduğunu anlatan Kılıç, bir süre records bünyesinde çalıştığını da sözlerine ekliyor. İki arkadaşıyla birlikte ‘Squall’ adında bir rap grubu kurduklarını,  Myspace’den yayınladıkları kayıtlarla adlarını duyurduklarını belirtiyor.

Kılıç kısa süre sonra dağılan grubun ardından, birkaç arkadaşıyla birlikte Envai Music Production’u kurduklarını anlatıyor.

‘ BAŞKA DİLDE AŞK’ İLK ALBÜMÜN HAZIRLIKLARI

Müzikten ve kurdukları gruptan kopmamak adına üniversite sınavlarına bir yıl geç hazırlanan Kılıç, şehir dışında üniversite okuma kararının daha sonraları kendinde bir pişmanlık yarattığını itiraf ediyor. Burak Kılıç, şu an Erciyes Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı bölümünde öğrenim görmeye devam ediyor.

Bir albüm hayalinin olduğunu dile getiren Kılıç, “ Başka Dilde Aşk” adını verdiği ilk albümünü, 2012 Ağustos’unda internet üzerinden dinleyicilerine sunuyor. Gelen tepkilere bakıldığında, en beğenilen parçasının ‘ Aşkın Son Demi’ olduğunu söylüyor Kılıç.

Şu an ikinci albümünün hazırlıklarını yapan Burak Kılıç, albümde sürpriz düetler olacağını ve bir de klip yayınlayacaklarını belirtiyor.

Her zaman bandrollü bir albüm isteği olduğunu belirten Kılıç, son olarak kendisine destek veren ve dinleyen herkese teşekkür ediyor. 

0 yorum:

Yorum Gönder