TİYATROYU SEVİN DOSTLAR !

24 Mayıs 2014 Cumartesi


Çoğu kimse, sinemanın yanında artık tiyatronun bir öneminin kalmadığını, kimsenin tiyatro izlemek için keyfini bozmayacağını söyler. Çünkü bir film izlemek istediğiniz zaman, internete bağlandığınızda sınırsız film seçeneği vardır karşınızda üstelik bir filmi beğenmediğinizde değiştirebilir ve başka kategorilerde arama yapabilirsiniz. Sinema salonlarına gittiğiniz zaman patlamış mısırınızı, kolanızı elinize alıp filminizi seyredebilirsiniz. Film çekim teknikleri hakkında uzun uzun konuşabilirsiniz.
Bazıları da film izlerken telefonu çaldığında açıp konuşmakta hiç bir sakınca görmez mesela...

Bunlar sizlerin sinemayı sevmesi için elbette güzel nedenler. Bir de tiyatroya bakın bakalım neden seviliyormuş, neden sinemanın bunca cazibesi varken tiyatrodan hala vazgeçilemiyormuş!


* Tiyatro izlemeye gittiğiniz zaman oyun başlayacağı sırada sinemada ki gibi reklamları izlemek yerine çalan hoş müzikleri dinlersiniz.

*Oyuncuları canlı olarak görürsünüz, nefeslerini duyarsınız. Oyun sonrası kulise gidip tebrik edebilir, sohbet edebilirsiniz.


'Bana Bir Şeyhler Oluyor' adlı oyundan bir kare
* Tiyatroda oyuncu bir hata yaptığı zaman bunu gözlemleyebilirsiniz, canlı olarak izlediğiniz için oyunculukları hakkında konuşabilirsiniz ancak sinemada oyunculuk konusunda değerlendirme yapamazsınız ÇÜNKÜ defalarca çekim olur, olmadı baştan olmadı baştan ...

* Tiyatrodaki kostüm ve dekor sinemadakine oranla daha göz alıcıdır.

* Yetenekli, eğitim almış kimseleri tiyatro sahnesinde izlersiniz ancak bir sinema filminde sokaktan geçen herhangi birini bile çevirip oynatabilirler. Yetenek aranmaz.

* Turnelerde oyuncular şehir şehir dolaşır ayağınıza kadar gelirler sizlere bilet alıp izlemek düşer, sinemada siz  filmi izlerken o anda kim bilir kaçıncı rüyasını görüyor olabilir oyuncu...

* Tiyatro izlemek için çok büyük ücretler ödemenize gerek yok özel tiyatroların yanında devlet tiyatroları ve sokak sanatçıları mevcut. Sokakta bir simit parasına oyun izleyebilirsiniz.

Tiyatroyu sevin dostlar! Tiyatro bizim kültürümüz, geleceğe bırakacağımız büyük bir mirasımızdır.

0 yorum:

Yorum Gönder