“İnsanlar yaşadıkları şehri sevmedikleri zaman, sanatını da sevmiyorlar ”

14 Ocak 2015 Çarşamba

Erciyes Üniversitesi’ne Japon Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencisi olarak gelen Mustafa Özer, şu an Düşler Sahnesi Sanat Topluluğu’nun yönetmeni. Yaşadığı şehirde sanatı sevdirmek için uğraşan genç yönetmen, birbirinden farklı projelerle izleyicilerinin karşısına çıkıyor

Mustafa ÖZER
Tiyatronun hayatında farklı bir yeri olduğunu söyleyen Mustafa Özer, Erciyes Üniversitesi Japon Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencisi. Düşler Sahnesi Sanat Topluluğu’nun yönetmeni olan Özer, 8 yaşında kasabalarında sergilenen bir oyunla başlayan tiyatro serüvenini anlatıyor.

Tiyatroya başladığından beri sevgisinin sürekli arttığını belirten Mustafa Özer; “ Tiyatroyu, üniversite yıllarında hissetmeye başladım” dedi. Özer, üniversitede sergiledikleri Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı “Bana Bir Şeyhler Oluyor” adlı oyunda canlandırdığı ‘ Adnan’ karakterini ise dönüm noktası olarak nitelendirdi.

“ Sanatı seven ve destekleyen kişiler bizi denetlesin”

Mustafa Özer Kayseri’de tiyatroyla uğraşmanın sıkıntıları var mı sorusunu ise şöyle yanıtladı;“ İnsanlar yaşadıkları şehri sevmedikleri zaman sanatına da saygı duymuyorlar, sanatını sevmiyorlar”. Özer, üniversite içerisinde yaşadıkları sıkıntılardan söz açıldığında ise; “Rektörlükte, farklı alanlardan öğretim görevlileriyle oluşturulan komisyon; oyunlarımızın oynanıp oynanmayacağının kararını kendi sanat anlayışına göre belirliyor. Sanatı seven, destekleyen ve bu alanda bilgi birikimi olan kişilerin bizleri denetlemesini tercih ederiz” dedi.

Mustafa Özer, Erciyes Üniversitesi’ne bağlı olan Düşler Sahnesi Sanat Topluluğu olarak, Kayseri’ de sanatın her dalını sevdirmek için uğraştıklarını, bu eğitim- öğretim yılı içerisinde beş oyun çıkartacaklarını belirtirken, farklı projeleri olduğundan da bahsetti.

Kayseri’de çekilen ilk uzun metraj film

Tiyatroya başladığı ilk zamanlarda, aklında sadece oyunculuk olduğunu belirten Özer, daha sonra oyunun bir parçası olmaktansa bütünün içinde yer almayı, bütünü yorumlamayı daha çok sevdiğini dile getirdi.

Sadece tiyatroyla ilgilenmediklerinin bir kez daha altını çizen Mustafa Özer, senaryosunu Sercan Kaya ile birlikte yazdığı uzun metraj bir film çekmeyi düşündüğünü belirtiyor. Muhtemelen Şubat sonunda çekimlerine başlanacak olan film, olayın tamamının Kayseri’de geçeceği ilk uzun metraj film olma özelliğini taşıyor. Özer, altmış kişilik film ekibinde hemen herkesin üniversite öğrencisi olduğunu ve herkesin gönüllü olarak bu projede yer aldığını ifade etti.

Psikolojik gerilim türünde, yaşanmış bir olaydan esinlenerek yazılan film; intihara meyilli bir kadının hayatındaki iniş çıkışlarını ve bir yazarın, eserlerini bu kadından beslenerek oluşturmasını konu alıyor. Yazarın kadına mı yoksa yazmaya mı aşık olduğunu ise ancak filmi izlediğimizde görebileceğiz.


Genç yeteneklere fırsat verilmesi gerektiğini düşünen Özer, kurdukları ekibe ve kendisine güvendiğini söylüyor. Son olarak filmin tüm maliyetini kendilerinin karşılayacağını, eğer sponsor olmak isteyenler olursa bundan mutluluk duyacaklarını belirten Mustafa Özer; içinde sanat sevgisi olan herkesi Düşler Sahnesi’ne beklediğini sözlerine ekledi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

rabbim yolunuzu açık etsin mustafa abi

Yorum Gönder